Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنش میان چین و آمریکا در پایان دوره اول ریاست جمهوری ترامپ به حدی رسیده که برخی نگران هستند این تنش که اکنون به نوعی در مرحله‌ای از جنگ سرد قرار دارد، به تقابل نظامی میان دو قدرت جهانی ختم شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، چین بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ، به عنوان رئیس جمهوری آمریکا وارد چالش تازه ای با این کشور شده که به نظر تا قبل از وی آن را تجربه نکرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع رقابت بین آمریکا و چین سالهاست که مورد توجه کارشناسان قرار گرفته و رشد سریع اقتصادی پکن سالهاست که زنگ خطر را برای مقامات آمریکایی به صدا درآورده است.

با این حال نوع این تنش در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما شکل دیگری داشت. باراک اوباما سعی داشت با حفظ ظاهر و تظاهر به دوستی میان دو کشور در یک رقابت زیرپوستی با چین برنده شود. در دوره اوباما آمریکا سعی داشت با استفاده از اهرم متحدانش به چین فشار لازم را وارد کند و مانع از قدرت گرفتن هرچه بیشتر این کشور شود.

اما در دوره ترامپ شکل این رقابت کاملا تغییر کرده و شاید به دلیل ویژگی‌های شخصیتی ترامپ، رقابت میان دو کشور شکل یک جنگ به خود گرفته است که البته تاکنون بیشتر به شکل ابتدایی از جنگ سرد بوده است.

روند تقابل آمریکا با چین و موضوعات اختلافی

در ابتدا ترامپ به بهانه حمایت از تولیدات داخلی مالیات سنگینی بر روی واردات محصولات چینی اعمال کرد. مرحله بعدی تعرفه گمرکی بر 50 میلیارد دلار از محصولات فن آوری برتر چین به دلیل استفاده از شیوه های نامناسب تجارت بود. مسلما این اقدامات با پاسخ متقابل چین مواجه شد و در نتیجه بازارهای بین المللی تحت تاثیر این تنش با ضرر قابل توجهی مواجه شد.

اندیشکده| شورای آتلانتیک: جنگ سرد چین با آمریکا شروع شده اما آمریکا آمادگی ندارداندیشکده| چین چگونه می‌تواند سقوط آزاد همکاری‌های اقتصادی جهانی را متوقف کند؟

 

البته نکته ای که باید به آن توجه کرد و تا اندازه ای نگران کننده به نظر می رسد این است که تقابل میان آمریکا و چین در ماه های اخیر شکل تازه ای به خود گرفته است. به عنوان مثال در موضوع ناآرامی های هنگ کنگ بسیاری از مقامات چین دخالت‌های آمریکا را باعث تشدید تنش در این کشورمعرفی کردند. این دخالت‌ها تا جایی ادامه یافت که چین مجبور به اعمال قانون امنیت ملی جدید در این جزیره شد.

مایک پامپئو 2 خرداد در بیانیه ای این اقدام را همانند به صدا درآوردن ناقوس مرگ برای خودمختاری وعده داده شده چین به هنگ کنگ توصیف کرد. وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت: آمریکا از چین قویا می خواهد که در این پیشنهاد فاجعه بار تجدیدنظر کند.

از سوی دیگر معاون رئیس کنگره ملی خلق چین با انتقاد از سیاستهای آمریکا گفت که نیروهای خارجی در هنگ کنگ درحال انجام اقدامات مداخله جویانه هستند و به امنیت ملی این شهر صدمه خواهند زد.

موضوع دیگری که آمریکا با اقدامات جاه طلبانه اش به دنبال قدرتنمایی در برابر چین بوده حضور نظامی روز افزون در دریای چین جنوبی است (منطقه ای که چین ادعای مالکیت بر آن را دارد). نیروی دریایی آمریکا یک روز پس از انتقاد شدید پنتاگون از رزمایش پکن در آب‌های دریای جنوبی چین اعلام کرد که دو ناو هواپیمابر یواس‌اس رونالد ریگان و یواس‌اس نیمیتز را برای شرکت در یک تمرین دریایی با هدف حمایت از کشتیرانی آزاد در اقیانوس آرام به این منطقه اعزام می‌کند. سفارت چین در آمریکا نیز 24 تیر در یک بیانیه شدید اللحن از آمریکا خواست تا خود را وارد اختلافات بین پکن و کشورهای دیگر منطقه نکند که ادعای مالکیت بر آبها و جزایر تحت مناقشه را در دریای چین جنوبی دارند.

این تحرکات وارد مرحله ای شده که نگرانی کشورهای این منطقه را نیز به همراه داشته است. در همین ارتباط  ریاست مجمع کشورهای شرق آسیا (آسه آن) نسبت به افزایش تنش در دریای چین جنوبی به شدت ابراز نگرانی کرده است.

یارکشی آمریکا در تقابل با اژدهای زرد

آمریکا از متحدان خود نیز خواسته تا در این مسیر با واشنگتن همراه شده و به هر ترتیبی مانع از رشد روز افزون رسیدن این قدرت نو ظهور شوند. بازداشت مدیر هوآوی در کانادا نیز به نظر در همین راستا شکل گرفت. در موضوع هنگ کنگ نیز کشورهایی مانند بریتانیا و استرالیا به ائتلاف تحت هدایت آمریکا علیه چین پیوستند. اما در این بین کشورهایی نیز بودند که از پیوستن به این ائتلاف سر باز زدند. ژاپن یکی از این کشورها بود که اعلام کرد برای بهبود روابط دیپلماتیک با چین تصمیم گرفت از امضای بیانیه مشترک این کشورها در واکنش به قانون پیشنهادی چین امتناع کند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز به شی جین پینگ، همتای چینی خود گفت که او تحولات هنگ کنگ را به دقت زیر نظر داشته و کشورش به حمایت از نظام "یک کشور، دو سیستم" مورد حمایت چین درخصوص این جزیره ادامه می دهد.

تنش دیپلماتیک با رقابت بر سر بستن کنسولگری‌ها

بعد دیگری از تنش میان دو کشور که این روزها توجه بسیاری را به خود جلب کرده کشیده شدن جنگ به پشت در کنسولگری های دو کشور است. دولت آمریکا اول مرداد دستور داد تا طی 72 ساعت کنسولگری چین در هیوستون تگزاس تعطیل شود. بهانه واشنگتن در صدور دستور فوق این بود که چین در تلاش است از تحقیقات پزشکی و غیره آمریکا در تگزاس دزدی کند. چین نیز روز جمعه در اقدامی متقابل دستور تعطیلی کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو را صادر کرد. در بیانیه روز جمعه وزارت خارجه چین درباره تعطیلی کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو، آمده است: « اقدام صورت گرفته توسط چین یک پاسخ ضروری و مشروع به اقدام غیرموجه ایالات متحده است.»

 

اهداف انتخاباتی ترامپ در تنش با چین

ترامپ با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دنبال جلب حمایت عمومی بیشتر است و به دنبال ناکامی در کنترل ویروس کرونا در این کشور، در بسیاری از نظرسنجی‌های انتخاباتی با کاهش محبوبیت مواجه شد. به نظر می رسد وی و مشاوران امنیتی او در تلاشند با متهم کردن چین به عنوان عامل اصلی شیوع کرونا و حملات همه جانبه علیه پکن تا حد ممکن محبوبیت از دست رفته در بین حامیان جمهوریخواه ترامپ را دوباره به دست آورند. البته موضوعی که برخی کارشناسان با نگرانی درمورد آن صحبت می کنند کشیده شدن این تنش به یک تقابل نظامی است؛ اتفاقی که مسلما چین از آن دوری می کند اما باتوجه به لزوم واکنش متقابل به هر اقدام آمریکا، درصورت اقدام نظامی واشنگتن باید منتظر پاسخ از سوی پکن بود.

گزارش|آیا بایدن رئیس جمهور بهتری برای چین خواهد بود؟نامه کنسولگری چین در تگزاس خطاب به مردم آمریکا


انتهای پیام/

R1036249/P/S8,87,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "چین" قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "چین" پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ عراق| بیانیه امنیتی رسمی درباره انفجارهای جنوب بغداد و علت وقوع آن+ تصاویر ۲ عراق|ضربات کوبنده حشد شعبی به تروریست‌های داعشی در شمال سامراء ۳ توافق راهبردی ایران ــ چین ضربه‌ای سخت به سیاست‌های تحریمی آمریکا ۴ تثبیت استراتژی بازدارندگی حزب‌الله لبنان/ چرا اسرائیل قبل از هرگونه تجاوز هزاران بار به عواقب آن می‌اندیشد ۵ عراق| اعتراضات به کمبود خدمات در بغداد و بیانیه رسمی درباره حوادث رخ داده در آن ۶ نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران ۷ بازی عربستان و امارات با کارت داعش در یمن/ مؤثرترین گزینه ملت یمن در برابر جنگ‌افروزان ۸ سوئیس: اولین معامله با ایران از طریق کانال تجاری بشردوستانه انجام شد مهمترین اخبار بین الملل تثبیت استراتژی بازدارندگی حزب‌الله لبنان/ چرا اسرائیل قبل از هرگونه تجاوز هزاران بار به عواقب آن می‌اندیشد توافق راهبردی ایران ــ چین ضربه‌ای سخت به سیاست‌های تحریمی آمریکا موسوی: آمریکایی‌ها از راهزنی دریایی به راهزنی هوایی رسیده‌اند/ کره جنوبی نشان دهد که استقلال دارد عربستان|برنامه بن سلمان برای آغاز دور جدید بازداشت مخالفان پادشاهی خود مهمترین اخبار تسنیم سوئیس: اولین معامله با ایران از طریق کانال تجاری بشردوستانه انجام شد افشاگری هنیه درباره پیشنهاد ۱۵میلیارددلاری رژیم‌های عربی برای توقف مقاومت جزییات ارزهای برنگشته به چرخه اقتصادی کشور/ کدام صادرکنندگان ارزهای صادراتی را برنمی‌گردانند؟ بررسی تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای ایرانی در کمیسیون امنیت ملی تثبیت استراتژی بازدارندگی حزب‌الله لبنان/ چرا اسرائیل قبل از هرگونه تجاوز هزاران بار به عواقب آن می‌اندیشد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار چین اخبار آمریکا اخبار چین بین الملل دو کشور میان دو هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۸۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان

امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان، استفاده اوکراین از پهپادهای دوربرد، علّت تغییر رویکرد احتمالی رژیم صهیونیستی در برابر حماس و مشخص‌شدن سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ از مهمترین اخبار شامگاهی دهم اردیبهشت بودند.

به گزارش ایسنا، شامگاه دوشنبه دهم اردیبهشت ۱۴۰۳ اخباری در حوزه‌های مختلف منتشر شد که در ادامه گزیده‌ای از آنها را مرور می‌کنید:

 عقب‌نشینی اسرائیل در توافق با حماس 

تجمع خانواده‌های اسرای اسرائیلی در تل‌آویو

جهان - نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از مقامات مطلع نوشت تل‌آویو به کاهش تعداد اسرای صهیونیست که در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس آزاد می‌شوند، رضایت داده است. این گزارش تاکید می‌کند مقامات صهیونیست که می‌خواستند ناشناس باقی بمانند به نیویورک‌تایمز گفته‌اند تل‌آویو هم‌اکنون با آزادی ۳۳ اسیر صهیونیست در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس موافقت کرده است. این مقامات گفته‌اند بخشی از این تغییر رویکرد و عقب‌نشینی به دلیل کشته‌شدن ۴۰ اسیر در حملات به غزه بوده است.

ادامه تظاهرات هزاران صهیونیست علیه دولت نتانیاهو

هزاران نفر از شهرک‌نشینان امشب بار دیگر علیه کابینه نتانیاهو در تل آویو دست به تظاهرات زدند. روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارنوت با انتشار این خبر تاکید کرد خواسته اصلی تظاهرات کنندگان مبادله اسرا با مقاومت در غزه و تعویق عملیات نظامی علیه رفح است. معترضان همچنین با سر دادن شعارهایی، خواستار امضای توافق تبادل اسرا با جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه شدند.

جنگ پهپادها در اوکراین

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» هم در گزارشی از استفاده ارتش اوکراین از پهپادهای دوربرد در جنگ با روسیه خبر داده است. این گزارش یادآور شده است که پهپادهای تولیدی دارای حداکثر برد ۵۰۰ مایل است و برای رفع نیازهای فزاینده ارتش اوکراین برای آنکه حملاتش به عمق اراضی روسیه در سومین سال جنگ را تشدید کند طراحی شده‌اند. 

 کشتی‌های ایرانی در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌شوند

سیاسی - امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به برنامه‌های نیروی دریایی برای تامین امنیت خلیج‌ فارس و اسکورت نفتکش‌های ایرانی تاکید کرد: خلیج‌ فارس امروز امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان محسوب می‌شود و ما عمدتا اسکورت کشتی‌هایمان در مناطقی مثل خلیج عدن و اقیانوس اطلس را انجام می‌دهیم.

ارز مسافران حج مشخص شد

فرهنگی - شورای برنامه‌ریزی بعثه و سازمان حج و زیارت، سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کرد. به گفته ایمان شمسایی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، این مبلغ در سهمیه ارز سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، محاسبه نخواهد شد.

دیگر اخبار مهم امروز اداره فرهنگی از کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران، ۳ سریال جدید تلویزیون و معرفی داوران جشنواره کن را می‌توانید اینجا بخوانید.

آدم‌ربایی برای ۵۰۰ میلیارد ریال تتر

اجتماعی - رئیس پلیس آگاهی پایتخت از آزادی فردی که برای دریافت ۵۰۰ میلیارد ریال تتر ربوده شده بود، با پیگیری‌های پلیس، خبر داد. سردار علی ولیپور گودرزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: شماره ناشناسی با موبایل همسر این فرد تماس گرفته و مدعی شده که همسرش را ربوده است و با تهدید به قتل او، درخواست کرده تا با پرداخت رمز ارز تتر به‌ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال جان او را نجات دهد. 

پای دوربین‌های هوشمند پلیس به ورزشگاه‌ها باز می‌شود

 فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ نیز با تاکید بر اینکه به‌روزرسانی سیستم‌های نظارتی و زیرساخت‌های موجود در استادیوم‌های ورزشی یک امر مهم و حیاتی در برقراری و تامین امنیت در ورزشگاه های کشور است، گفت: نصب دوربین‌های هوشمند توسط پلیس در ورزشگاه‌ها کمک شایانی در رسیدن به این هدف مهم می‌کند.

دیده‌شدن پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان 

استان‌ها - مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.  در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده است.

بازداشت یکی از اعضای شورای شهر باغستان شهریار 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهریار از بازداشت یکی از اعضای شورای شهر باغستان خبر داد. وی تاکید کرد برخورد با مظاهر فساد و سوء استفاده از حقوق دولتی از برنامه‌های اصلی دستگاه قضائی است و این موضوع با جدیت و اقتدار پیگیری خواهد شد.

دنیای علم و فناوری هم دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت شاهد رخدادهای جالبی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قطع شدن دسترسی به ۳ نقطه سردشت دزفول
  • قطع شدن دسترسی به سه نقطه سردشت دزفول
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند
  • مفقود شدن بیش از ۵۰ هزار پناهنده خردسال در اروپا
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • پیروزی بدون جنگ
  • علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان